2020-12-19 07:14:20• hírek • Bede Emőke

Jelzőlámpa került a veszélyes gyalogátkelőhöz

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának Facebook-oldala

A helyi média az utóbbi években számos olyan gázolásról számolt be, melynek helyszíne a Soarelui negyedben található ortodox templom előtti gyalogátkelő volt. Az ilyen cikkek alatt rendszeresek voltak azok a hozzászólások, melyek egy jelzőlámpa mielőbbi kihelyezését sürgették, s most úgy tűnik, a város közlekedési bizottsága a gyalogosok biztonságára nézve kedvező döntést hozott az ügyben.

„Miután az utóbbi időben több közlekedési baleset is történt a helyszínen, érintős közlekedési lámpát helyezett ki a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Soarelui negyedbeli ortodox templom előtti gyalogosátkelőhöz. Ezáltal sokkal biztonságosabbá válik az átkelés, ugyanakkor a forgalom sem lassul a környéken” – írja közösségi oldalán a hivatal.


A bejegyzésből egyértelműen kiderül, hogy a lámpa a gyalogosoknak pirosat mutat egészen addig, míg az átkelni szándékozók meg nem nyomják az oszlopra felszerelt gombot, így mind a gyalogos-, mind az autós forgalom megfelelően kontrollált módon haladhat át a területen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: